11.03.2021 ob 18:07
Deli članek

Bruselj, 11. marec 2021 (MOREL)- Evropski parlament vabi evropske državljane, skupine, združenja in organizacije k prijavi za nagrado Državljan Evrope 2021. Predloge lahko podajo tudi evropske poslanke in poslanci. Parlament nagrado podeljuje za projekte, ki spodbujajo tesnejše povezovanje in sodelovanje, pa tudi vrednote Listine Evropske unije o temeljnih pravicah.

Prijaviti je mogoče nacionalne, čezmejne in vseevropske projekte, ki spodbujajo tesnejše povezovanje in sodelovanje med prebivalkami in prebivalci EU, pa tudi vrednote Listine Evropske unije o temeljnih pravicah, kot so dostojanstvo, enakost, solidarnost, pravičnost ter državljanske pravice in svoboščine.

Med doslej nagrajenimi projekti so tudi takšni, ki so poudarjali socialne storitve in integracijo, izobraževanje, medkulturni dialog, umetnost in kulturo, varstvo okolja ter zgodovinski spomin. Rok za prijavo oziroma nominacijo je 15. april 2021 do 23:59 po srednjeevropskem času. To so sporočili iz predstavništva evropskega parlamenta v Sloveniji. (konec)