08.04.2020 ob 23:39
Deli članek

Bruselj, 8. april 2020 (MOREL)-  Predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli je predstavil ukrepe v podporo skupnostim v mestih, kjer deluje evropski parlament. Predsednik evropskega parlamenta David Sassoli je v današnji video izjavi predstavil aktivnosti parlamenta v podporo zdravstvenim delavcem in pomoči potrebnim ljudem v Bruslju. Predsednik je povedal:
“Izkazujemo resnično solidarnost z državljani. To je pristop Evropskega parlamenta. V dogovoru z oblastmi bruseljske regije smo se odločili, da bomo v teh izrednih zdravstvenih razmerah naše poslopje namenili brezdomcem ter najbolj ranljivim družbenim skupinam.
Obenem bodo naše kuhinje vsak dan pripravile 3000 obrokov, namenjenih vsem, ki potrebujejo pomoč, kot tudi zdravstvenim delavcem.
Želimo biti ob vseh, ki trpijo, ob tistih, ki neutrudno delajo v naših bolnišnicah, ob mestu ter prebivalcih Bruslja, Strasbourga in Luxembourga, ki nas gostijo in ki danes potrebujejo našo pomoč. Moč Evrope je v njeni sposobnosti solidarnega delovanja." (konec)