26.05.2021 ob 20:33
Deli članek
Sassoli: Slovensko predsedstvo prihaja v ključnem trenutku za Evropo

Bruselj (MOREL)-  Predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli in vodje političnih skupin so se danes na daljavo srečali s predsednikom vlade Republike Slovenije Janezom Janšo in člani vlade. Govorili so o programu prihajajočega predsedovanja Slovenije Svetu EU. Predsednik Sassoli je na novinarski konferenci s premierjem Janšo po srečanju dejal: 

“Dopoldan smo imeli z vodji političnih skupin v Parlamentu dolgo in podrobno razpravo o prednostnih nalogah prihajajočega slovenskega predsedstva. Osredotočili smo se na to, kako okrepiti odpornost Evropske unije, na še vedno trajajočo zdravstveno krizo, na kibernetsko varnost in na vladavino prava. 

“Razprava je bila zelo široka in osredotočena na prednostne naloge, ki jih je predstavilo predsedstvo. Slovensko predsedovanje prihaja v ključnem trenutku za Evropo, ko si prizadevamo za obnovo naše Unije po pandemiji covida-19. Veselim se sodelovanja s premierjem Janšo in njegovimi ministri v prihodnjih mesecih.” To so sporočili iz predstavništva evropskega parlamenta v Slovenijo. (konec)