30.12.2021 ob 08:16
Deli članek
Cene poslovnih nepremičnin v povprečju ponovno navzgor

Ljubljana (MOREL)- Cene lokalov in pisarn so se v 3. četrtletju 2021 gibale različno: lokali so se nekoliko pocenili, pisarne pa podražile. Cene poslovnih nepremičnin, tj. lokalov in pisarn skupaj, so bile v tretjem četrtletju 2021 povprečno za 4,8 % višje kot v prejšnjem četrtletju, pri čemer so se cene lokalov znižale, cene pisarn pa zvišale.

Cene lokalov so se po treh zaporednih četrtletjih rasti glede na prejšnje četrtletje v 3. četrtletju 2021  znižale, in sicer za 1,3 %. Število prodaj lokalov (92) je bilo nižje kot v prejšnjem četrtletju, skupna površina prodanih lokalov in skupna prodajna vrednost prodajnih poslov pa sta bili približno za polovico manjši kot v prejšnjem četrtletju.

Cene pisarn so se po dveh zaporednih četrtletnih znižanjih glede na prejšnje četrtletje v tretjem četrtletju 2021 zvišale, in sicer za 11,7 %. Število prodaj pisarn (86) je bilo nižje, skupna površina prodanih pisarn in skupna prodajna vrednost prodajnih poslov pa sta bili za približno polovico manjši kot v prejšnjem četrtletju. Po tej podražitvi so cene pisarn že za 23,6 % višje od povprečja v letu 2015. To so sporočili iz SURS. (konec)