20.10.2021 ob 08:53
Deli članek
Kamnolom Pirešica dobil novega lastnika

Pirešica (MOREL)- Kamnolom Pirešica pri Arji vasi je bil včeraj predan projektni družbi APOC, ki se bo v kratkem preimenovala v Kamnolom PGO Pirešica. Naj spomnimo, da je bila junija uspešno izvedena javna dražba, julija podpisana kupoprodajna pogodba in v tem mesecu realizirana kupnina.

Po treh neuspešnih dražbah je junija letos Kamnolom Pirešica pri Arji vasi le dobil novega lastnika. Gre za kamnolom, kjer pridobivajo tehnični gradbeni kamen – apnenec in dolomit, ki se uporablja pri proizvodnji gradbenih materialov za železnice in ceste. Po ocenah strokovnjakov iz gradbeništva bo predstavljal glavni vir surovin za večje okoliške infrastrukturne projekte.

Na javni dražbi, ki je letošnjega 22. junija potekala v Mariboru, so sodelovali predstavniki šestih družb, in sicer PVG, Remont, VOC Ekologija, Kolektor Koling, Pomgrad Holding in APOC. Sprejeta je bila ponudba družbe APOC iz Vojnika za nakup kamnoloma Pirešica za dobrih 20 milijonov evrov. Kupoprodajna pogodba je bil podpisana 19. julija.

Kamnolom Pirešica je po plačani kupnini v partnerski lasti podjetij Ecobeton iz Latkove vasi in GIC GRADNJE iz Rogaške Slatine. Z upravljanjem kamnoloma Pirešica sta podjetji GIC in Ecobeton zaokrožili ponudbo kamnitih agregatov na štajerskem in koroškem območju. (konec)