07.07.2021 ob 09:32
Deli članek
 16 dogodkov je terjalo nujno ukrepanje policije

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 1473 klicev. Med 573 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 16 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 112 prometnih nesreč, 86 kršitev javnega reda in miru, ter 71 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 89 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 20 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in tri s hudimi. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli osem vozil in sicer štiri na območju Policijske uprave Koper, ter po eno vozilo na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Murska Sobota in Novo mesto.

Javni red in mir je bil kršen v 64 primerih na javnih krajih, ter 22-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so  kršitelja na območju Policijske uprave Celje.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so tri osebam na območju policijskih uprav Celje in Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 33 tatvin, dve drzni tatvini, 10 vlomov, en rop, 10 poškodovanj tuje stvari, tri grožnje, tri povzročitve telesnih poškodb, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, tri nasilja v družini, eno ponarejanje listin, eno ponarejanje denarja in ena preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 14 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 10 na območju PU Koper in štiri na območju PU Nova Gorica. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (9), Afganistana (4) in Albanije (1). To so sporočili iz policije. (konec)