25.09.2021 ob 09:08
Deli članek
18 dogodkov je terjalo nujno policijsko ukrepanje

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 1854 klicev. Med 717 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 18 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 129 prometnih nesreč, 106 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 105 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 19 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, štiri s hudimi, ter  prometno nesrečo, v kateri je ena oseba umrla.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali  voznika na območju Policijske uprave Maribor, ter zasegli 11 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer šest na območju Policijske uprave Ljubljana, dve vozili na območju Policijske uprave Celje, ter po eno vozilo na območju policijskih uprav Maribor, Kranj in Nova Gorica.

Javni red in mir je bil kršen v 79 primerih na javnih krajih, ter 27-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so tri kršitelje, dva na območju Policijske uprave Kranj in kršitelja na območju Policijske uprave Nova Gorica.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so dvema osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, ena drzna tatvina, 23 vlomov, en rop, 12 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, štiri povzročitve telesnih poškodb, dve nasilji v družini, eno ponarejanje denarja in eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 31 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 25 na območju PU Novo mesto, po dve na območju PU Koper in PU Ljubljana, ter po eno na območju PU Maribor in PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (15), Bangladeša (6) in Pakistana (4). To so sporočili iz policije. (konec)