30.06.2021 ob 08:32
Deli članek
19 dogodkov je terjalo nujno  policijsko ukrepanje

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 1509 klicev. Med 593 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 19 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 113 prometnih nesreč, 73 kršitev javnega reda in miru, ter 86 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 94 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 16 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in tri s hudimi.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 10 vozil in sicer štiri na območju Policijske uprave Ljubljana, tri na območju Policijske uprave Celje, dve na območju Policijske uprave Maribor, ter  vozilo na območju Policijske uprave Nova Gorica.

Javni red in mir je bil kršen v 47 primerih na javnih krajih, ter 26-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so  kršitelja na območju Policijske uprave Celje.

Med kaznivimi dejanji je bilo 35 tatvin, dve drzni tatvini, osem vlomov, 21 poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesnih poškodb, štiri ponarejanja denarja, štiri grožnje, štiri nasilja v družini ter po eno ponarejanje listin, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 25 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 15 na območju PU Murska Sobota, pet na območju PU Koper in pet na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (15), Afganistana (5) in Irana (5). To so sporočili iz policije. (konec)