29.08.2021 ob 09:13
Deli članek
20 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje policije

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 1488 klicev. Med 600 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 20 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 106 prometnih nesreč, 110 kršitev javnega reda in miru, ter 70 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 83 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 21 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in dve s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika na območju policijskih uprav Maribor in Koper, ter zasegli sedem vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer tri na območju Policijske uprave Ljubljana, ter po eno vozilo na območju policijskih uprav Celje, Koper, Novo mesto in Murska Sobota.

Javni red in mir je bil kršen v 80 primerih na javnih krajih, ter 30-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so štiri kršitelje in sicer dva na območju Policijske uprave Ljubljana, ter po enega na območju policijskih uprav Maribor in Nova Gorica..

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so dvema osebama na območju policijskih uprav Maribor in Kranj izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 39 tatvin, ena drzna tatvina, devet vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, štiri povzročitve telesnih poškodb, dve preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, eno nasilje v družini in eno ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 54 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 30 na območju PU Novo mesto, 19 na območju PU Ljubljana, tri na območju PU Koper in dve na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (29), Bangladeša (12) in Alžirije (4). To so sporočili iz  policije. (konec)