04.01.2022 ob 08:23
Deli članek
Bogata policijska bera zaseženih avtomobilov

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1217 klicev. Med 474 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 93 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 101 kaznivo dejanje.

Na področju prometne varnosti se je zgodila  prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 10 nesreč z lažjimi. V preostalih 82 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so zasegli 14 vozil. Pridržali niso nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 25 intervenciji na javnih krajih in 18 v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja na območju PU Celje in Nova Gorica.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 38 poškodovanj tuje stvari, 31 tatvin, 16 vlomov, po pet nasilij v družini in povzročitev telesnih poškodb, po dve ponarejanji listin in ponarejanji denarja ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnjo. Da so zavarovali žrtve nasilja v družini so štirim osebam na območju PU Celje in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 20 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 12 na območju PU Koper, pet na območju PU Novo mesto in trina območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (8), Irana (6), Indije (3). To so sporočili iz policije. (konec)