07.06.2021 ob 06:49
Deli članek
Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so petim osebam so prepovedali približevanje

Ljubljana (MOREL)-  V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1092 klicev. Med 414 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 71 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 42 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila  prometna nesreča s smrtnim izidom, ena nesreča hudimi telesnimi poškodbami in 13 nesreč z lažjimi. V preostalih 56 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 13 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom niso pridržali nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnih krajih in 23 v zasebnih prostorih. Pridržali so  kršitelja na območju PU Ljubljana.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 15 tatvin, sedem povzročitev telesnih poškodb, po šest vlomov in poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, tri grožnje in  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so petim osebam na območju PU Ljubljana, Maribor, Celje in Kranj izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 60 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 36 na območju PU Maribor, 19 na območju PU Koper in pet na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Hrvaške (18), Palestine (8), Bosne in Hercegovine (7). To so sporočili iz policije. (konec)