16.02.2022 ob 10:45
Deli članek
Družinsko nasilje je znova v porastu

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1154 klicev. Med 490 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 111 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 12 prometnih nesreč z lahko in eno prometno nesrečo z hudo telesno poškodbo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli tri vozila na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 30 intervencij na javnem kraju in 23 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali štiri kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Murska Sobota.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 29 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, devet vlomov, šest groženj, štiri nasilja v družini, tri ponarejanja denarja ter po eno kaznivo dejanje ponarejanja listin, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in ropa.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja štirim osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Koper in Novo mesto.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 10 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer šest na območju PU Koper in 4 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (5) in Turčije (5). To so sporočili iz policije. (konec)