21.04.2022 ob 09:16
Deli članek
Družinsko nasilje narašča

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.398 klicev. Med 576 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 139 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru ter 70 kaznivih dejanj.

 V 128 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  eni nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so šestim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 14 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, tri ponarejanja denarja, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po eno ponarejanje listin,  drzno tatvino,  preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo ter 1 grožnjo.

 V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 35 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 16 na območju PU Koper, 11 na območju PU Novo mesto, pet na območju PU Ljubljana, tri na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (9), Turčije (8) in Afganistana (7). To so sporočili iz policije. (konec)