28.02.2022 ob 08:23
Deli članek
Družinsko nasilje v nedeljo v ospredju

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 944 klicev. Med 360 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 59 prometnih nesreč, 37 kršitev javnega reda in miru ter 49 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 21 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, sedem vlomov, štiri nasilja v družini, tri ponarejanja listin, dve povzročitvi telesne poškodbe in grožnjo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 27 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so petim osebam na območjih policijskih uprav Celje, Maribor in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V 55 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v treh so bili udeleženci lažje poškodovani, v eni pa huje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 12 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer devet na območju PU Koper, tri na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Nepala (5), Indije (3) in Hrvaške (2). To so sporočili iz policije. (konec)