19.12.2021 ob 11:19
Deli članek
Ilegalnih migrantov očitno niso lovili

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 1388 klicev. Med 609 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 21 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 130 prometnih nesreč, 86 kršitev javnega reda in miru, ter 72 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 121 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in devet nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika na območju Policijske uprave Maribor, ter zasegli 11 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer tri na območju Policijske uprave Maribor, dve vozili na območju Policijske uprave Nova Gorica, ter po eno vozilo na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje, Novo mesto, Kranj, Koper in Murska Sobota.

Javni red in mir je bil kršen v 52 primerih na javnih krajih, ter 34-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so tri kršitelje na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Novo mesto.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so dvema osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 24 tatvin,  drzna tatvina, 16 vlomov, 19 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, tri nasilja v družini, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, dve ponarejanji listin in eno povzročitev telesnih poškodb. To so sporočili iz policije. (konec)