13.12.2021 ob 08:12
Deli članek
Izjemno mirna nedelja za policiste

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 884 klicev. Med 358 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov so obravnavali 63 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 57 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodile tri prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in 60 prometnih nesreč z materialno škodo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov pa so kršiteljem zasegli osem vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 26 intervencij na javnih krajih in 15 v zasebnih prostorih ter izrekli so dva ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 20 poškodovanj tuje stvari, 13 tatvin, 12 vlomov, tri grožnje, tri kazniva dejanja povezana z zlorabo drog, dve kaznivi dejanji povzročitev telesne poškodbe, dve kaznivi dejanji ponarejanje listin in dva kazniva dejanja nasilja v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 15 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer osem na območju PU Novo mesto, šest na območju PU Koper, ena na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (5), Sirije (4) in Kosova (3). To so sporočili iz policije. (konec)