28.12.2021 ob 09:22
Deli članek
Konec leta ne mineva brez družinskega nasilja

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1362 klicev, med njimi 19 nujnih. Med 523 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno policijsko posredovanje, so med drugim obravnavali 76 kaznivih dejanj, 63 kršitev javnega reda in miru ter 93 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, štiri nasilja v družini, po  tri grožnje in ponarejanja denarja, dve povzročitvi telesne poškodbe ter po  en rop, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. 

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so 39 krat posredovali na javnem kraju in 24 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so štir kršitelje, ki so kljub opozorilom nadaljevali s prekrški.

V 85 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v sedmih so se udeleženci lažje in v eni huje telesno poškodovali. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozila.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih devet oseb, štiri na območju PU Koper, štiri na območju PU Novo mesto in eno na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Irana (4), Maroka (3) in Avstrije (1). To so sporočili iz policije. (konec)