25.01.2022 ob 08:02
Deli članek
Mejo nezakonito prestopilo 17 Afganistancev

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 1197 klicev. Med 486 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 16 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 116 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru, ter 67 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 105 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli štiri vozila na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Murska Sobota in Novo mesto.

Javni red in mir je bil kršen v 30 primerih na javnih krajih, ter 19-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji je bilo 22 tatvin, 17 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, pet nasilij v družini, štiri grožnje, dve povzročitvi telesnih poškodb in dve kaznivih dejanji v zvezi s prepovednimi drogami. Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so šest osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja in sicer štirim osebam na območju Policijske uprave Celje, ter dvema osebama na območju policijskih uprav Murska Sobota in Novo mesto.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 17 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer vseh 17 na območju PU Koper. Vsi so bili državljani Afganistana. To so sporočili iz policije. (konec)