30.10.2021 ob 21:20
Deli članek
Minister prosi za upoštevanje PCT pogojev

Ljubljana (MOREL)-  Objavljamo  prošnjo minitra za zdravje k upoštevanju PCT pogoje. V njej je zapisal: Pred nami je praznični vikend, dan spomina na mrtve, ko se še posebej poklonimo svojim bližnjim in ljubljenim, ki jih žal ni več z nami. To je tudi čas, ko se običajno srečujemo tudi z bolj oddaljenimi sorodniki in znanci. Povsem naravno in prav je, še posebej po sedaj že skorajda dveh turbolentnih letih, da si želimo bližine soljudi. Vendar pa je ravno to odlična priložnost tudi za virus, da še bolj zaokroži in se razmnožuje.

V zdravstvu in stroki nas opozarjajo, da so slovenske bolnišnice resnično preobremenjene, zaradi zdravljenja covidnih bolnikov pa se ukinjajo nekateri drugi programi. Zato je prav, da smo kot družba odgovorni in da naredimo vse, kar je v naši moči, da preprečimo širjenje virusa.

Prosim in spodbujam vsakega posameznika, da ravnamo družbeno odgovorno, da sami zamejimo nenujne stike, še posebej z bolj ogroženimi posamezniki, na primer starejšimi in bolnimi. Bodimo solidarni drug do drugega, pomagajmo si in spoštujemo pogoj PCT. To je podpisal  minister za zddrvje Janez Poklukar. (konec)