27.10.2021 ob 08:43
Deli članek
Minuli dan zaznali največ prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)- Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1165 klicev. Posredovali so v 522 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 72 kaznivih dejanj, 40 kršitev javnega reda in miru ter 125 prometnih nesreč.
Med kaznivimi dejanji so obravnavali 32 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, osem vlomov, pet groženj, po štiri nasilja v družini in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, tri drzne tatvine, dve ponarejanji listin in eno ponarejanje denarja.
Zaradi kršitev javnega reda in miru so 32 krat intervenirali na javnih in osem krat v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja in izrekli tri ukrepe prepovedi približevanja.
Na področju prometne varnosti se je zgodila  prometna nesreča s smrtnim izidom, ena s hudimi, 10 z lahkimi telesnimi poškodbami in 113 z materialno škodo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli osem vozil in pridržali  kršitelja.
V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 38 oseb in sicer 29 na območju PU Novo mesto, pet na območju PU Koper in štiri na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ, 25 državljanov Afganistana in pet Bangladeša. To so sporočili iz policije. (konec)