07.09.2021 ob 08:53
Deli članek
Na meji ujeli samo enega migranta

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1413 klicev. Med 594 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 137 prometnih nesreč, 64 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 18 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, po tri drzne tatvine in povzročitve telesne poškodbe, po dve kaznivi dejanji nasilja v družini, grožnji, preprečitvi uradnega dejanja, ponarejanja denarja in ponarejanje listin ter kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 48 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so osebi na območju policijske uprave Nova Gorica izrekli ukrep prepoved približevanja.

V 115 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 18 so bili udeleženci lažje poškodovani, v štirih nesrečah pa huje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bila obravnavana  oseba zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer državljan Pakistana na območju PU Novo mesto. (konec)