31.01.2022 ob 10:36
Deli članek
Nedelja je bila za policiste dokaj mirna

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 936 klicev. Med 350 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 61 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru ter 45 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 13 tatvin, po 10 vlomov in poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, tri povzročitve telesnih poškodb, po dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini ter eno kaznivo dejanje ponarejanja listin.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 24 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih. Pridržali so  kršitelja na območju policijske uprave Ljubljana.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama, na območju policijskih uprav Maribor in Novo mesto, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozila.

V 53 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v sedmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v  eni prometni nesreči pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 17 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 11 na območju PU Murska Sobota, tri na območju PU Maribor, dve na območju PU Novo mesto in ena na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (10), Hrvaške (3) in Gambije (2). To so sporočili iz policije. (konec)