28.04.2022 ob 09:33
Deli članek
Ni bilo smrtnih prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 978 klicev. Med 392 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 70 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 68 kaznivih dejanj.

V 62 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v osmih nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, nobena oseba ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 24 intervencij na javnem kraju, 26 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so devema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 31 tatvin, 15 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, tri rope, tri grožnje, dve preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, eno povzročitev telesne poškodbe, eno ponarejanje listin ter eno nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 18 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 12 na območju PU Koper, štiri na območju PU Novo mesto, dve na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Gvineje (4), Irana (4), Kube (3). To so sporočili iz policije. (konec)