10.10.2021 ob 09:16
Deli članek
O varovanju janšističnega shoda v Marezigah pa molčijo

Ljubljana (MOREL)- Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1430 klicev. Posredovali so v 533 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 76 kaznivih dejanj, 79 kršitev javnega reda in miru ter 104 prometne nesreče.
Med kaznivimi dejanji so obravnavali 26 vlomov, 19 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesne poškodbe, po tri nasilja v družini in grožnje, po dve ponarejanji listin in drzni tatvini ter po en rop in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.
Na področju javnega reda in miru so 53 krat intervenirali na javnih in 26 krat v zasebnih prostorih. Izrekli so štiri ukrepe prepovedi približevanja.
V 89 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 11 so bili udeleženci lahko in v štirih hudo telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so pridržali dva kršitelja in zasegli tri vozila.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 14 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer šest na območju PU Novo mesto, štiri na območju PU Murska Sobota, tri na območju PU Maribor in eno na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ šest državljanov Afganistana, pet Gane in dva Toga. (konec)