12.10.2021 ob 08:40
Deli članek
Obravnavali 123 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 1318 klicev. Med 520 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 16 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 134 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru, ter 84 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 123 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli štiri vozila na območju policijskih uprav Ljubljana, Murska Sobota, Kranj in Koper.

Javni red in mir je bil kršen v 27 primerih na javnih krajih, ter 11-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so  kršitelja na območju Policijske uprave Maribor.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so trem osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 36 tatvin, 22 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, tri grožnje, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve ponarejanji denarja ter po eno nasilje v družini, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in  ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih devet oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer pet na območju PU Novo mesto, tri na območju PU Maribor in eno na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (5), Kosova (3) in Pakistana (1). To so sporočili iz policije. (konec)