14.06.2021 ob 07:47
Deli članek
Obravnavali 69 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 46 kaznivih dejanj

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.122 klicev. Med 406 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so policisti  med drugim obravnavali 69 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 46 kaznivih dejanj.

V 58 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v dveh so bili huje, v devetih  nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli pet vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnih krajih in 21 v zasebnih prostorih. Pridržali so  kršitelja, izrekli so ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 19 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, šest vlomov, po dve kaznivi dejanji povezana z zlorabo drog, povzročitvi telesne poškodbe ter nasilji v družini in primer ponarejanja listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 22 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer osem na območju PU Novo mesto, šest na območju PU Koper, šest na območju PU Maribor, dve na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (7), Bangladeša (4), Hrvaške (4). To so sporočili iz policije. (konec)