17.01.2022 ob 23:27
Deli članek
Odpovedanih več tisoč letalskih poletov

Washington (MOREL/FoNet) - Na tisoče letov v ZDA je bilo danes odpovedanih, več kot 100.000 domov in trgovin je ostalo brez elektrike, potem ko je snežna nevihta prizadela vzhodno obalo, trenutno pa se seli v Novo Anglijo in Kanado, kjer bi lahko zapadlo več kot 30 centimetrov snega, so sporočili vremenoslovci. Po poročanju Reutersa je bilo odpovedanih ali preloženih več kot 2200 letov, najmanj 128.000 gospodinjstev in podjetij pa je brez elektrike od Georgie do Mainea, navaja spletno stran PowerOutageUs.

V ZDA je bilo v nedeljo odpovedanih več kot 3000 letov. Zaradi neurja bi lahko v delih Vermonta, New Hampshira in Maina zapadlo od 20 do 30 centimetrov snega, medtem ko se neurje seli proti Quebecu in Ontariu v Kanadi, je sporočila nacionalna meteorološka služba. V Atlanti v državi Georgia je zapadel prvi sneg po štirih letih. Po poročanju Glasa Amerike (VOA) so uradniki na vzhodu Združenih držav pozvali državljane, naj danes ne gredo na zasnežene ceste, na praznik, posvečen aktivistu za državljanske pravice Martinu Lutherju Kingu Jr.

V Severni Karolini, v delih katere so zabeležili rekordne snežne padavine, sta umrli dve osebi, ko sta izgubili nadzor nad vozilom, poročajo mediji. Promet v Torontu, največjem mestu v Kanadi, in drugih mestih je zaradi snega in slabe vidljivosti ustavljen. Več kot tretjina letov je bila odpovedana na letališču v Torontu, ki je najbolj obremenjeno v Kanadi. "Tega neurja še ni konec. Opozorila o nevihtah so bila izdana po Novi Angliji, New Yorku ter zahodnem Ohiu in Pensilvaniji. Opozorila o močnem vetru so izdana tudi po obalnem območju Nove Anglije, od Massachusettsa do Mainea, s sunki do 104 kilometre na uro." , so sporočili iz ameriške nacionalne meteorološke službe. (Konec)