08.04.2021 ob 07:37
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1129 klicev. Med 444 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 64 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 67 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, po 10 poškodovanj tuje stvari in vlomov, šest kaznivih dejanj nasilja v družini, tri grožnje, po dve kaznivi dejanji v ponarejanje denarja in ponarejanje listin ter eno povzročitev telesne poškodbe.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih. Pridržali so kršitelja na območju policijske uprave Maribor.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama, na območju policijskih uprav Koper in Murska Sobota, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika na območju policijskih uprav Koper in Novo mesto.

V 61 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v treh nesrečah pa so bili udeleženci lažje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 24 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 20 na območju PU Novo mesto in štiri na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali državljane Pakistana (20), Alžirije (2) in Turčije (2). To so sporočili iz policije. (konec)