29.01.2022 ob 11:01
Deli članek
Petek je bil za policiste zelo deloven dan

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1385 klicev. Med 543 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bila med drugim prijavljena tudi 101 prometna nesreča, 72 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila  prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in tri nesreče z lažjimi. V preostalih 97 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so zasegli pet vozil. Pridržali so dva voznika na območju PU Maribor in Celje.

Na področju javnega reda in miru so opravili 40 intervenciji na javnih krajih in 32 v zasebnih prostorih. Pridržali so  kršitelja na območju PU Maribor.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 41 tatvin, 21 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, pet nasilij v družini, štiri grožnje, po dve preprečitvi uradnega dejanja in ponarejanji listin ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje denarja, povzročitev telesne poškodbe, rop in poskus uboja. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam na območju PU Ljubljana, Novo mesto in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 20 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 15 na območju PU Novo mesto, štiri na območju PU Koper in eno na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (9), Bangladeša (9), Alžirije (1). To so sporočili iz policije. (konec)