11.08.2021 ob 07:48
Deli članek
Policija je nujno ukrepala v 10 dogodkih

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 1421 klicev. Med 598 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 10 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 147 prometnih nesreč, 90 kršitev javnega reda in miru, ter 72 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 124 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 19 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in štiri s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika na območju Policijske uprave Maribor, ter zasegli sedem vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer dve vozili na območju Policijske uprave Celje, ter po eno vozilo na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Novo mesto, Kranj in Nova Gorica.

Javni red in mir je bil kršen v 67 primerih na javnih krajih, ter 23-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Koper.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so osebi na območju Policijske uprave Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 33 tatvin, ena drzna tatvina, 12 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, štiri ponarejanja denarja, štiri grožnje, dve nasilji v družini, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, dve povzročitvi telesnih poškodb in  eno ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 45 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 29 na območju PU Koper, 15 na območju PU Novo mestu in ena na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (28), Alžirije (7) in Bangladeša (3).To so sporočili iz policije. (konec)