23.02.2022 ob 11:44
Deli članek
Policija obravnavala 11 nujnih klicev

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1247 klicev, med njimi 11 nujnih. Med 495 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno policijsko posredovanje, so med drugim obravnavali 62 kaznivih dejanj, 69 kršitev javnega reda in miru ter 108 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 23 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, po šest vlomov in groženj, po tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanja denarja, po dve povzročitvi telesne poškodbe in dejanji nasilja v družini ter eno ponarejanje listin.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so 47 krat posredovali na javnem kraju in 22 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so tri kršitelje, ki so kljub opozorilom nadaljevali s prekrški.

V 101 prometni nesreči je nastala le materialna škoda, v petih so se udeleženci lažje in v dveh huje telesno poškodovali. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozila.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih sedem oseb, šest na območju PU Koper in ena na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci so bili štirje državljani Turčije, dva iz Afganistana in en iz Kube. To so sporočili iz policije. (konec)