03.08.2021 ob 09:55
Deli članek
Policija prepovedala približevanje družinskim članom šestim nasilnežem

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1347 klicev.

Med 568 interventnimi dogodki, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 57 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 109 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 14 prometnih nesreč z lahko in  eno s hudo telesno poškodbo ter  prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali  voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Maribor.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli devet vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 41 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali tri kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 44 tatvin, 14 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, pet groženj, šest kaznivih dejanj nasilja v družini, pet povzročitev telesne poškodbe, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, dve grožnji, ter po eno kaznivo dejanje ponarejanja denarja in ponarejanja listin.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja šest osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Nova Gorica.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 19 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer sedem na območju PU Novo mesto, šest na območju PU Koper in šest na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (5), Afganistana (4) in Albanije (2). To so sporočili iz policije. (konec)