05.12.2021 ob 11:13
Deli članek
Policisti  obravnavali 31 tatvin, 20 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1345 klicev. Med 503 interventnimi dogodki, v katerih so  policisti posredovali, so med drugim obravnavali 105 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 95 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, devet prometnih nesreč z lahko in eno s hudo telesno poškodbo.

Prav tako so zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali dva voznika osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Maribor in Celje.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli sedem vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Novo mesto in Kranj.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 40 intervencij na javnem kraju in 26 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali štiri kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Kranj.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 31 tatvin, 20 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, pet kaznivih dejanj nasilja v družini, tri grožnje, tri preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi ter  kaznivo dejanje ponarejanje denarja.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja petim osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Novo mesto.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 51 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 36 na območju PU Koper, devet na območju PU Novo mesto in šest na območju PU Kranj. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (46), Alžirije (2) in Kube (2). To so sporočili iz policije. (konec)