11.03.2022 ob 22:00
Deli članek
Policisti bodo en teden poostreno nadzirali potnike na vlakih

Ljubljana (MOREL) - Policisti bodo v tednu od 14. do 20. marca 2022 sodelovali v mednarodni akciji 24-Blue RAD. Po vsej državi jo bodo izvajali v obliki posamičnih, 24-urnih poostrenih nadzorov na mejnih prehodih za železniški promet ter na tovornih in potniških vlakih (zlasti mednarodnih).

Aktivnosti policistov bodo usmerjene v nadzor mednarodnih potniških in tovornih vlakov ter bolj obremenjenih vlakov v notranjem potniškem prometu, potekale pa bodo tudi na večjih železniških postajah, z namenom odkrivanja in preprečevanja kaznivih dejanj, prometa s prepovedanimi drogami, vandalizma, kršitev javnega reda, nezakonitega prehajanja meja ter odkrivanja iskanih oseb.

V ta namen bodo policisti med drugim preverjali garderobe za hrambo prtljage in prostore za najdene predmete, ugotavljali bodo identiteto potnikov s preverjanjem v nacionalnih in schengenskih bazah podatkov, pri nadzoru pa si bodo pomagali tudi z različnimi tehničnimi sredstvi (npr. infrardeče kamere, endoskopi, merilniki CO2, detektorji kovin). To so danes sporočili iz policije. (konec)