07.04.2022 ob 08:10
Deli članek
Policisti imeli veliko dela tudi z kaznivimi dejanji

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.464 klicev. Med 579 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 158 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

V 145 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje in v dveh nesrečah huje telesno poškodovani.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali  voznika.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju in 25 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.
Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 19 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, šest drznih tatvin, štiri povzročitve telesnih poškodb, tri nasilja v družini, dve ponarejanji denarja ter  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavali 11 državljanov Afganistana, vse na območju PU Novo mesto. To so sporočili iz policije. (konec)