11.11.2021 ob 08:56
Deli članek
Policisti posredovali pri 13 nujnih dogodkih

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 1340 klicev. Med 498 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 13 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 122 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru, ter 67 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 115 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, šest nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali  voznika na območju Policijske uprave Koper, ter zasegli šest vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer po dve vozili na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje, ter po eno vozilo na območju policijskih uprav Maribor in Novo mesto.

Javni red in mir je bil kršen v 36 primerih na javnih krajih, ter osemkrat v zasebnih prostorih. Pridržali so  kršitelja na območju Policijske uprave Celje.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so trem osebam na območju policijskih uprav Celje, Koper in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 26 tatvin,  drzna tatvina, 11 vlomov, rop, 13 poškodovanj tuje stvari, štiri ponarejanja denarja, štiri nasilja v družini, tri grožnje, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami ter po eno ponarejanje listin in povzročitev telesnih poškodb.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 33 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 27 na območju PU Koper, štiri na območju PU Novo mesto ter po ena na območju PU Ljubljana in na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (29), Nepala (2) in Izraela (1). To so sporočili iz policije. (konec)