07.10.2021 ob 08:43
Deli članek
Policisti so včeraj počivali

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1335 klicev. Med 518 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali policisti, so med drugim obravnavali 132 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 116 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 15 prometnih nesreč z lahko in eno s hudo telesno poškodbo.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli osebni avtomobil na območju Policijske uprave Koper.

Prav tako so zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Kranj.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 35 intervencij na javnem kraju in 18 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali dva kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 31 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, tri3 nasilja v družini, tri povzročitve telesne poškodbe, dve ponarejanji denarja, dve grožnji ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in rop.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja dvema osebama na območju Policijske uprave Celje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 11 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer osem na območju PU Novo mesto, dve na območju PU Koper in ena na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (7), Irana (3) in Senegala (1).To so sporočili iz policije. (konec)