18.03.2022 ob 08:37
Deli članek
Policisti tokrat zasegli deset vozil

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1416 klicev. Med 573 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 105 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj. 

V 98 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v šestih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnem kraju in 18 v zasebnih prostorih. enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, osem povzročitev telesne poškodbe, pet groženj, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilji v družini ter po en rop, drzno tatvino, ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja oziroma napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 45 oseb, od tega 17 na območju PU Koper, 16 na območju PU Novo mesto, devet na območju PU Maribor in tri na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (16), Kosova (4) in Nigerije (4). To so sporočili iz policije. (konec)