04.04.2022 ob 09:00
Deli članek
Policisti v nedeljo niso zasegli niti enega vozila

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 910 klicev. Med 330 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 62 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj.

V 56 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v treh nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah huje telesno poškodovani, v eni prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu niso zasegli nobenega vozila, prav tako niso pridržali nobenega voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 21 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 24 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, tri povzročitve telesnih poškodb, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, po eno nasilje v družini ter grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 21 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 12 na območju PU Koper, devet na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (15), Iraka (2), Kameruna (2). To so sporočili iz policije. (konec)