08.05.2022 ob 07:55
Deli članek
Policisti v soboto opravljali bolj rutinska dela

Ljubljana (MOREL)-V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.332 klicev. Med 513 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 98 prometnih nesreč, 79 kršitev javnega reda in miru ter 66 kaznivih dejanj.

V 89 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v sedmih nesrečah so bili udeleženci lažje in v  dveh huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 45 intervencij na javnem kraju, 34 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 19 tatvin, 18 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesnih poškodb, štiri grožnje, dva ropa, dve nasilji v družini ter eno ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 39 oseb, vse tujce so obravnavali na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Iraka (15), Afganistana (9) in Turčije (9). To so sporočili iz policije. (konec)