29.09.2021 ob 08:28
Deli članek
Policisti zasegli 11 vozil

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1471 klicev. Med 566 interventnimi dogodki, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 57 kršitev javnega reda in miru ter 75 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 106 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 14 prometnih nesreč z lahko in dve s hudo telesno poškodbo ter dve prometni nesreči s smrtnim izidom .

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 11 vozil.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 41 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali dva kršitelja na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 37 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, štiri nasilja v družini, tri povzročitve telesne poškodbe, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, dve preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, dve ponarejanji denarja in dve grožnji.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja trem osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 38 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 17 na območju PU Koper, 14 na območju PU Novo mesto in sedem na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (17), Turčije (6) in Nepala (4). To so sporočili iz policije. (konec)