02.03.2022 ob 10:14
Deli članek
Policisti zasegli 12 vozil

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1227 klicev. Med 484 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 96 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 12 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesnih poškodb, po dve kaznivi dejanji ponarejanje denarja in grožnja ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, preprečitev uradnega dejanja uradni osebi, rop in nasilje v družini.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju in 18 v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja na območju policijskih uprav Maribor in Koper.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam, na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Novo mesto, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika na območju policijske uprave Celje.

V 92 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v štirih nesrečah pa so bili udeleženci lažje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih devet oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer osem na območju PU Koper in ena na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali državljane Kosova (5), Turčije (2) in Egipta (1). To so sporočili iz policije. (konec)