08.02.2022 ob 07:21
Deli članek
Ponedeljek je bil za policiste zelo deloven dan

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1264 klicev. Med 517 interventnimi dogodki, v katerih so  policisti posredovali, so med drugim obravnavali 119 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 105 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 13 prometnih nesreč z lahko in eno prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 13 vozil.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 37 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali dva kršitelja na območju Policijskih uprav Maribor in Koper.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 38 tatvin, 20 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesne poškodbe, štiri ponarejanja listin, tri grožnje, dve nasilji v družini, dve ponarejanji denarja in en rop.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja dvema osebama na območju Policijske uprave Maribor.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih pet oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer štiri na območju PU Maribor in ena1 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Irana (2), Hrvaške (2) in Indije (1). To so sporočili iz policije. (konec)