03.05.2022 ob 13:09
Deli članek
Praznični ponedeljek je bil za policiste dokaj miren

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so bili na interventni številki policije '113' zabeleženih 904 klici. Med 381 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 74 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 49 kaznivih dejanj.

V 69 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v petih nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju in 18 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 20 tatvin, 13 vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, dev nasilji v družini ter  rop.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 37 oseb in sicer 17 na območju PU Koper, 15 na območju PU Novo mesto, štiri na območju PU Maribor in ena na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, devet državljanov Nepala, sedem Afganistana in šest Kameruna. To so sporočili iz policije. (konec)