24.02.2022 ob 08:48
Deli članek
Pridržali kar osem kršiteljev javnega reda in miru

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.388 klicev. Med 529 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 108 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 98 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v eni so bili huje, v devetih nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 9 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 50 intervencij na javnih krajih in 21 v zasebnih prostorih. Pridržali so osem kršiteljev, izrekli so  ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 38 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, devet vlomov, sedem groženj, štiri nasilja v družini ter kaznivo dejanje ponarejanje listin, preprečitev uradnega dejanja in rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 26 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 10 na območju PU Koper, šest na območju PU Maribor,pet na območju PU Ljubljana, pet na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Irana (7), Pakistana (6), Iraka (4). To so sporočili iz policije. (konec)