20.10.2021 ob 08:35
Deli članek
Pridržali voznika in zasegli šest vozil

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1390 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 533 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 129 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 112 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 15 nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v dveh pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bil pridržan en voznik in zaseženih šest vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 34 intervencij na javnih krajih in 20 v zasebnih prostorih. Pridržan je bil  kršitelj.

Med kaznivimi dejanji je bilo 35 tatvin, 10 vlomov, sedem poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, tri ponarejanja denarja, dve povzročitvi telesnih poškodb in dve kaznivi dejanji nasilja v družini ter eno ponarejanje listin in drzna tatvina. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen dvema osebama.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 26 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 15 na območju Policijske uprave Novo mesto, sedem na območju Policijske uprave Koper, tri na območju Policijske uprave Ljubljana in ena na območju Policijske uprave Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (17), Pakistana (4) in Turčije (3). To so sporočili iz policije. (konec)