11.06.2021 ob 10:07
Deli članek
Prijavljenih 112 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so bili na interventno številko policije »113« sprejeti 1503 klici. Med 584 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 112 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodile štiri prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 10 nesreč z lažjimi. V preostalih 98 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 14 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika na območju PU Maribor in Celje.

Na področju javnega reda in miru so opravili 53 intervencij na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Pridržali so tri kršitelje na območju PU Ljubljana in Celje.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 33 tatvin, 17 vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, tri povzročitve telesnih poškodb, dve nasilji v družini ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, preprečitev uradnega dejanja in ponarejanje denarja. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama na območju PU Ljubljana in Celje izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 12 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer osem na območju PU in štiri na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kosova (3), Maroka (3), Afganistana (2). To so sporočili iz policije. (konec)