19.11.2021 ob 08:00
Deli članek
Priprli tri voznike in tri razgrajače

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko policije »113« sprejetih 1436 klicev. Med 577 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 137 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in devet nesreč z lažjimi. V preostalih 126 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 11 vozil. Pridržali so tri voznike na območju PU Ljubljana, Koper in Murska Sobota.

Na področju javnega reda in miru so opravili 32 intervenciji na javnih krajih in 15 v zasebnih prostorih. Pridržali so tri kršitelje na območju PU Ljubljana in Celje.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 39 tatvin, 18 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, po pet povzročitev telesnih poškodb in ponarejanj denarja, po štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnjami, dve ponarejanji listin in eno nasilje v družini. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama na območju PU Ljubljana in Nova Gorica izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 80 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 38 na območju PU Koper, 23 na območju PU Novo mesto, 16 na območju PU Maribor in tri na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (35), Turčije (14), Gambije (10). To so sporočili iz policije. (konec)