03.03.2022 ob 09:59
Deli članek
Rutinski delavnik za policiste

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 1232 klicev. Med 524 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 18 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 94 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru, ter 83 kaznivih dejanj. Na področju prometne varnosti so obravnavali 84 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, devet nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno s hudimi.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli sedem vozil in sicer tri na območju Policijske uprave Ljubljana, ter po eno vozilo na območju policijskih uprave Maribor, Celje, Kranj in Koper.

Javni red in mir je bil kršen v 34 primerih na javnih krajih, ter 21-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji je bilo 41 tatvin, 1 drzna tatvina, 17 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, tri povzročitve telesnih poškodb, po eno nasilje v družini,  ponarejanje listin in  preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih sedem oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer tri na območju PU Koper, tri na območju PU Maribor, eno na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Gambije (3), Albanije (1) in Maroka (1). To so sporočili iz policije. (konec)