09.11.2021 ob 09:12
Deli članek
Tatovi in vlomilci znova množično na delu

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1366 klicev. Med 497 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 42 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 16 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, šest ponarejanja listin, po dve povzročitvi telesne poškodbe in nasilja v družini ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje denarja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 32 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so dvema osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V 110 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 13 so bili udeleženci lažje poškodovani, v eni prometni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so dvema voznikoma zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 15 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 10 na območju PU Koper, štiri na območju PU Novo mesto, ena na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (6), Pakistana (6) in Kosova (2). To so sporočili iz policije. (konec)